Procedura de procurare a medicamentelor ARV pentru anul 2013 a fost încheiată

La sfârşitul lunii noiembrie curent, Unitatea de Coordonare, Implementare şi Monitorizare a Proiectului de Restructurare a Sistemului Sănătăţii (UCIMP RSS) a încheiat procedura de procurare a medicamentelor antiretrovirale (ARV) pentru anul 2013.

mai multe 

Statistică dureroasă

Pe parcursul  a zece luni 2012, în Republica Moldova,  au fost înregistrate 602 cazuri noi de infectare cu HIV, inclusiv 216 - în teritoriile de est ale republicii. Din numărul infectaţilor, 292 sunt bărbaţi şi 310 – femei, predominantă rămânând calea heterosexuală de transmitere a infecţiei. Statistică de rutină, veţi spune. Sigur, dar una care  ar trebui să ne alarmeze sau cel puţin să ne pună pe gânduri.
Încotro mergem şi, sacrala întrebare a intelighenţiei ruse, ce e de făcut?

mai multe

„Este la fel. Arată ca şi tine!”

Recent am întâlnit un coleg, cu care am predat, ani în urmă, biologia la un colegiu din Chişinău. Deși era mai tânăr decât mine, îl apreciam mult pentru cunoștințele pe care le deținea și vocația cu care își făcea meseria. Era unul dintre puținii tineri profesori, care nu au abandonat dăscălia în pofida tuturor problemelor pe care le întâmpină. Curios din fire, m-a întrebat cu ce mă ocup şi eu i-am răspuns că lucrez într-un proiect pentru combaterea HIV și SIDA. Surprins de ceea ce a auzit, m-a întrebat din nou: „Şi chiar ai văzut cum arată o persoană HIV infectată?”. De această dată eu am fost cea care am rămas oarecum mirată. Nu-mi venea să cred că un profesor de biologie, cu masteratul și doctoratul făcut, care se consideră informat despre HIV şi SIDA, poate să fie interesat despre cum arată o persoană HIV pozitivă. Ce să mai spunem despre persoanele mai puţin versate la această temă? De ce ne mai mirăm de miturile şi stereotipurile care circulă în societate cu referinţă la HIV şi SIDA? Oare putem avea certitudinea că în curând vom trăi într-o societate tolerantă, nediscriminatoare?

mai multe

Fondul Global confirmă Runda a 10 de finanţare

O nouă Rundă, a 10, de cereri spre finanţate va fi anunţată de Fondul Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei şi Malariei.
Pentru detalii vezi documentul:

Consiliul de Conducere al Fondului Global confirmă o nouă runda de finanţare

Ghid de conduită pentru furnizori şi sancţiunile in baza acestuia

Secretariatul Fondului Global de Combatere a SIDA, Tuberculozei şi Malariei a remis Recipienţilor Principali „Codul de conduită pentru furnizori” şi „Procedurile de sancţiune în baza prevederilor codului de conduită pentru furnizori”.
Pentru detalii vezi documentele:


Codul de conduită pentru furnizori

Procedurile de sancţiune în baza prevederilor codului de conduită pentru furnizori